Din webshop til personlige gaver

Kom godt i gang med disse simple sifon opskrifter

Kom godt i gang med disse simple sifon opskrifter

Det er nemt at lave mad og tilbehør til maden i en sifon. Det gør også madlavningen lidt sjovere selv for dem, som ellers ikke holder af at stå i et køkken. Vi har her samlet nogle tips til gode sifon opskrifter.

Når du laver mad med en sifon, giver du også børnene mulighed for at lege med i køkkenet. Det giver dig også mulighed for at forberede dit tilbehør som saucer, desserter og cremer i god tid. På denne måde skaber du mindst muligt stress for dig selv, inden gæsterne ankommer til at smage på de gode ingredienser.

Sifon opskrifter kommer i mange udformninger og varianter. Der er favoritetter og nogle som du bestemt ikke bryder dig om. Men sådan er det jo oftest også med opskrifter, som ikke laves i en sifon. Det kan være svært at finde inspiration til gode sifon opskrifter, for de opskrifter du kender og plejer at udføre, arter sig måske ikke på samme måde, hvis de skal laves i en sifonflaske.

Vi har samlet nogle lækre opskrifter til dig:

Ideer til andre lækre opskrifter som kan laves i en sifon:

  • Hjemmelavede mayonaise
  • Lakridsskum
  • Kartoffelskum

Opskrifterne er lette at følge og kræver kun to gennemgående ting: en sifonflaske og lattergas/N2O patroner.

Hvorfor skal der bruges lattergaspatroner i en sifon?

Du har sikkert hørt en masse om, at lattergas er farligt. Men er det farligt, når det bruges til madlavning? Nej! Du kan læse meget mere om emnet her.

Lattergaspatroner bruges i en sifon som drivkraften, for at få væsken/indholdet ud. Lattergaspatroner er gode til mad, som indeholder olie- eller smørblandinger. Lattergas er let opløseligt i fedtholdige væsker/masse, såsom sauce, flødeskum og andre desserter.

Men hvorfor så det? Jo, for "gassen" forlader hurtigt væsken/massen igen og efterlader sig ikke en bismag. Lattergassen er også med til at give den luftige og cremede konsistens.

Der findes mange flere sifon opskrifter end dem vi har vist dig her. Vi vil løbene findes nye opskrifter som vi vil dele med dig!

Hvad leder du efter?

Din kurv