Gaver med omtanke

Helium balloner

Helium balloner

Vigtig viden om Helium balloner

Vi bliver tit ringet op af kunder vedrørende Helium balloner, som fortæller at de for eksempel skal fylde 10 almindelige balloner, og gerne vil bekræftes i, at 110 l. Helium ballongas er nok til dem! Oftes er det aldrig nok, de købte balloner de har kan ikke svæve eller så er kvaliteten for dårlig. Læs med nedenfor, så du sikre dig, at du køber de rigtige balloner.


De helt rigtige Helium balloner

En ballon er ikke bare en ballon - særligt ikke en Helium ballon! Der findes 2 typer af balloner; Latex/gummi og folie/plastik. Latexballonerne er dem, som du får på Burger King og diverse restauranter. Folieballonerne er dem, som du kan købe i tivoli og for eksempel forestiller en bil, prinsesse eller lignende. De 2 typer balloner fås i forskellige størrelser, som udregnes i tommer og centimeter. Når kunder derfor ringer, og spørger om 110 liter Helium er nok til deres 10 almindelige balloner, så vil vi altid spørge, hvilken type ballon det er, og hvor mange tommer/centimeter de er på. Derudfra, kan vi udregne mængden af Helium pr. ballon.
Se denne video, så du præcis ved, hvad forskellen er på en latex- og folieballon:
En latexballon på 9 tommer/23 centimeter skal have 8 liter Helium ballongas, hvorimod en 12 tommer latexballon på 31 cm skal have 23 liter Helium ballongas. Begge balloner hører under almindelige/normalstørrelses latexballoner. En latexballon svæver med Helium 6-7 timer, hvor svævetiden kan forlænges med et på uger ved brug af Hifloat. En slags ballon-lim, som lukker fibrene i ballonen, og danner en hinde indeni, så Helium'et ikke slipper ud. Hifloat kan kun anvendes til latexballoner, da folieballoner holder på gassen længere.

Nedenfor kan du se en video af de forskellige størrelses latexballoner:


Er alle balloner egnet til Helium?

Det er langt fra alle balloner, som er velegnet til Helium. Er kvaliteten for dårlig, kan ballonerne springe, svæve i få minutter eller dale til jorden med det samme. Ud fra vores erfaringer med både latexballoner og folieballoner, så skal en latexballon have en størrelse på 9 tommer/23 cm, før den kan svæve. Folieballoner er i et tungere materiale, hvorfor de først svæver, når de har en størrelse på 18 tommer/46 cm. Derfor er det yderst vigtigt, at spørge ballon forhandleren om de balloner du har købt, er velegnet til Helium samt hvor mange tommer/cm de er på.


Se en video af de folieballoner, som kan og ikke kan svæve med Helium:


Mængden af Helium ballongas

Når du er på jagt efter Helium, og ved, hvor meget der skal i hver ballon, så skal du være opmærksom og holde tungen lige i munden. Helium ballongas udregnes på en bestemt måde. Nogle forhandlere reklamerer med produktet i antal liter Helium, andre i Helium ballongas. Det er antallet af Helium ballongas ud skal gå ud fra.

Helium ballongas udregnes ud fra formlen: liter Helium X antal tryk i bar = Helium ballongas. I praksis vil det se sådan ud, hvis vi tager udgangspunkt i 110 l. Helium ballongas - Helium tanken indeholder 1 l. Helium og har et tryk på 110 bar. Altså 1 x 110 = 110 l. Helium ballongas. En flaske på 110 l. Helium ballongas kan fylde ca. 14 latexballoner på 9 tommer /23 cm, da hver ballon skal have 8 liter Helium ballongas. Du kan læse mere om Helium i artiklen Helium til balloner.

Huskeseddel når du køber Helium balloner

Her får du et overblik over det du skal huske, og være opmærksom på når du vil have Helium balloner.

  • Hvilken type ballon er det (Latex eller folie)?
  • Hvor mange tommer og centimeter er de på?
  • Er de velegnet til Helium brug?

Det skal du være OBS på:

  • En latexballon skal som minimum have en størrelse på 9 tommer/23 cm før den svæver
  • En folieballon skal som minimum have en størrelse på 18 tommer/46 cmfør den svæver
  • Køb kvalitetsballoner
  • Tjek at Helium beregningen står i Helium ballongas, så du får den rigtige mængde til dine balloner

Vi kan ikke garantere for balloner, som ikke er købt hos os. Derfor anbefaler vi, at du køber både Helium og balloner hos os, så du sikre dig, at størrelsen på ballonerne får den rigtige mængde Helium samt at kvaliteten er i top. 

Hvad leder du efter?

Din kurv