Gaver med omtanke

Hvordan en cracker til lattergas virker

Hvordan en cracker til lattergas virker

Her finder du en lille artikel omkring, hvad en lattergas cracker er samt hvad den bruges til.

Kort sagt om lattergas

Den kemiske betegnelse for lattergas er N2O, og er både en drivhusgas, et bedøvelsesmiddel og en drivgas. N2O bliver på grund af den euforiserende tilstand ved bedøvelse, kaldet for lattergas. Du kan læse mere om lattergas på blogindlægget Er lattergas farligt?

Lattergas kan købes som små patroner, der sættes i flødeskumssprøjter og dermed giver skummet fløde på toppen af den varme kakao.

Rigtig mange cafeer og restaurationer anvender flødeskumssifoner til varme drikke, kager og desserter.

Hvad er en cracker

På en flødeskumssprøjte sidder der en cracker i forlængelse af håndtaget. Når du sætter lattergas patronen ned i crackeren, og skruer håndtaget til, så knækker du patronen og lattergasen frigives. Kort sagt, så er crackeren en slags oplukker for lattergas patronen!

Her kan du se et billede af, hvor crackeren sidder på en flødeskumssifon:

Der er kommet en tendens i samfundet, hvor lattergas bruges som et euforiserende stof. Dette har gjort at crackeren uden selve flødeskumssprøjten, nærmest er forsvundet fra markedet. Den enkelt stående cracker er får blevet brugt hos gastronomer, til at tjekke om der var gas i patronerne. Hvis én patron fra en kasse er tom, kan det risikere at alle patronerne i denne kasse er tomme. Sådan en lille cracker er langt billigere end en sifon, og nem at betjene, men efter det øgede misbrug af N2O som rusmidel, har sundhedsstyrrelsen fjernet de små crackere fra markedet i Danmark.

Al inhalering af lattergas kan være sundhedsskadeligt og farligt, og vi fraråder derfor inhalering af lattergas patroner! På billedet nedenfor kan du se, hvordan en cracker uden sifon kan se ud:

Vi sælger IKKE crackere alene uden sifon.

Hvad leder du efter?

Din kurv